Η σωστή επιλογή από το 1989

ΣΙΓΟΥΡΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΜΕΘΟΔΙΚΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ , ΓΡΗΓΟΡΑ

Ξένη γλώσσα ΝΑΙ! Αλλά από ποιά ηλικία;

Κάθε χρόνο έρχονται γονείς και με αγωνία μάς θέτουν το ερώτημα: «πότε πρέπει τα παιδιά μας να ξεκινήσουν την ξένη γλώσσα;» Για εμάς, η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή, αλλά και για τους γονείς, δικαιολογημένα, η απάντηση στο ερώτημα φαντάζει αρκετά δύσκολη. Οι γονείς φοβούνται ότι, επειδή το παιδί είναι στις πρώτες τάξεις του δημοτικού θα δυσκολευτεί, μπερδεύοντας τα ελληνικά με την ξένη γλώσσα, ενώ ταυτόχρονα θα κουράζεται πολύ και ενδεχομένως «δεν θα τα πάρει με καλό μάτι».

Αυτοί οι φόβοι, όσο κι αν είναι ανύπαρκτοι με τη δική μας εμπειρία και γνώση, είναι πάρα πολύ λογικοί, γι' αυτό αξίζει να προσπαθήσουμε να τους απαντήσουμε με υπευθυνότητα.

Οι επιστήμονες ερευνητές που ασχολούνται με θέματα διδασκαλίας παρατηρούν ότι «η ικανότητα ενός παιδικού μυαλού να μαθαίνει είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ηλικία του», ενώ τονίζουν ότι τα παιδιά μέχρι το 12ο έτος της ηλικίας τους αφομοιώνουν ιδιαίτερα εύκολα ξένες γλώσσες διότι αφενός ο εγκέφαλός τους δημιουργεί σχετικά εύκολα νευρώνες αφετέρου οι φωνητικές δυνατότητές τους είναι ανοιχτές σε κάθε νέο ήχο και μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα. Το αποτέλεσμα είναι προφανές: Τα παιδιά που αρχίζουν από πολύ μικρά την ξένη γλώσσα απορροφούν γνώσεις σαν σφουγγάρι, ενώ αποκτούν τη σωστή προφορά.

Φυσικά, για να ισχύσουν αυτά που προαναφέραμε, πρέπει:

Η μέθοδος διδασκαλίας να διαθέτει το κατάλληλο διδακτικό υλικό που, αφενός μεν κερδίζει το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών και αφετέρου έχει το στοιχείο της εναλλαγής, διότι, ως γνωστόν, τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν μπορούν να συγκεντρωθούν για πολύ στο ίδιο αντικείμενο.

Η χρήση εποπτικών μέσων (κασετόφωνο, video,computer, multimedia κ.λπ.), τα οποία να είναι βασικά καθημερινά βοηθήματα στη διδασκαλία.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο να εφαρμόσει συγκεκριμένες και αποκλειστικές μεθόδους διδασκαλίας. Η καθηγήτρια πρώτη και πάνω απ? όλα έχει την ευθύνη να ενθουσιάσει το παιδί, να το κάνει να αγαπήσει τη γλώσσα και ταυτόχρονα να του δώσει γερές βάσεις για τη συνέχεια (αυτό, βέβαια, δεν γίνεται μόνο με ανάγνωση, ορθογραφία και παραδοσιακές ασκήσεις που θα διώξουν τον μικρό μαθητή για πολλά χρόνια μακριά από την ξένη γλώσσα).

Να έχουν δημιουργήσει έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, αποκλειστικά για τους μικρούς αυτούς μαθητές, γιατί το παιδί πρέπει να αισθανθεί ότι λειτουργεί σε έναν χώρο διαφορετικό από αυτόν του σχολείου, γιατί εκεί θα κάνει πράγματα που του αρέσουν και το διασκεδάζουν

ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕΣΩ SKYPE
και ON LINE!
 

Βρεiτε μας

Κεντρικό
homeLogoΑδαμοπούλου 10, Ξυλόκαστρο, ΤΚ 20400
homeLogo27430 22135, 694 558 0359
Παράρτημα Δερβενίου
homeLogoΠάροδος Πανταζοπούλου, Δερβένι, ΤΚ 20009
homeLogo27430 31999
Νέο Παράρτημα Ξυλοκάστρου
homeLogoΠατρών 21Δ, Συνοικισμός Ξυλοκάστρου, ΤΚ 20400
homeLogo27430 22134

Πιστοποηση Υπηρεσιων

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» είναι πιστοποιημένο με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας - Εφαρμογή Συστήματος Διασφάλισης Υπηρεσιών)