Η σωστή επιλογή από το 1989

ΣΙΓΟΥΡΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΜΕΘΟΔΙΚΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ , ΓΡΗΓΟΡΑ

Ποιο πτυχίο να αποκτήσω;

cambridgeΑγαπητοί Γονείς,

Ζούμε στην εποχή της παραπληροφόρησης και του καταιγισμού μηνυμάτων. Βομβαρδιζόμαστε από μηνύματα σε όλους τους τομείς και νοιώθουμε αδύναμοι να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα. Από αυτό το τοπίο δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο τομέας της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Γιατί άλλωστε; Τμήμα της κοινωνίας μας κι αυτό.

Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο λόγω της εμπορευματοποίησης των πάντων. Όλα είναι επιτρεπτά στο βωμό του κέρδους. Έχει κατακλυστεί ο χώρος μας από πτυχία τα οποία χορηγούνται από «πανεπιστημιακά» και πανεπιστημιακά ιδρύματα με σκοπό την πιστοποίηση της γνώσης της γλώσσας. Οι γονείς και οι μαθητές έχουν αναγάγει την απόκτηση αυτού του πτυχίου σε αυτοσκοπό, αφήνοντας το πραγματικό στόχο, που θα έπρεπε να είναι η γνώση, σε δεύτερο ρόλο.

Πολλά ιδρύματα, με σκοπό την προσέλκυση υποψηφίων, ανακοινώνουν ότι χορηγούν πτυχία τα οποία αποκτώνται όλο και με λιγότερη προσπάθεια. Χαρακτηριστική περίπτωση αλυσίδας Κέντρου Ξένων Γλωσσών το οποίο αφαιρεί το προφορικό κομμάτι της εξέτασης. Οι γονείς, κυριευμένοι από το άγχος της edexcelαπόκτησης του ποθητού «χαρτιού», τρέχουν να δηλώσουν το παιδί τους να συμμετέχει σε ότι βρεθεί μπροστά τους και φαίνεται εύκολο. Η γνώση πάει περίπατο! Ποιος νοιάζεται αν το παιδί του έχει τις γνώσεις! Το χαρτί να πάρουμε. Αργότερα όμως... ποιος το σκέφτεται το μετά;

Υπάρχει λύση σε όλα αυτά; Φυσικά. Να στοχεύσουμε στη γνώση και όχι στο πτυχίο. Ο γονέας που θα νοιαστεί για τη γνώση και πώς το παιδί του θα την αποκτήσει, δεν θα έχει το άγχος της απόκτησης του «χαρτιού» γιατί αυτό θα έρθει σαν φυσιολογικό αποτέλεσμα μιας κουραστικής αλλά αποτελεσματικής προσπάθειας.

Δεν πρέπει να είναι ο στόχος μας το πτυχίο αλλά η απόκτηση της γνώσης. Το πτυχίο θα έρθει σαν επιβράβευση αυτής της προσπάθειας. Πρέπει να σταματήσουμε όλοι μας, καθηγητές γονείς και μαθητές το κυνήγι της εύκολης λύσης. Η σωστή επιλογή είναι το ζητούμενο. Γιατί στο τέλος όλοι κρινόμαστε. Χρειάζεται έρευνα για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την παραπλάνηση. Το εύκολο και το γρήγορο δεν είναι πάντα το σωστό ή το καλό.

Εμείς από τη μεριά μας είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε και να απαντήσουμε σε όλα σας τα ερωτήματα.
michiganΕυχαριστούμε

ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕΣΩ SKYPE
και ON LINE!
 

Βρεiτε μας

Κεντρικό
homeLogoΑδαμοπούλου 10, Ξυλόκαστρο, ΤΚ 20400
homeLogo27430 22135, 694 558 0359
Παράρτημα Δερβενίου
homeLogoΠάροδος Πανταζοπούλου, Δερβένι, ΤΚ 20009
homeLogo27430 31999
Νέο Παράρτημα Ξυλοκάστρου
homeLogoΠατρών 21Δ, Συνοικισμός Ξυλοκάστρου, ΤΚ 20400
homeLogo27430 22134

Πιστοποηση Υπηρεσιων

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» είναι πιστοποιημένο με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας - Εφαρμογή Συστήματος Διασφάλισης Υπηρεσιών)